Swimming Library
Swim Star 2000 Swimming Library is opened for everyone who need some good book, European and world swim magazine, video tape or just advice where and how to find what you are looking for... We can also offer a copy of any interesting chapter, details, pictures, or sequence from video tapes for the internal use of domestic clubs, trainers, athletes, parents, students, etc. Due to all previously and present circumstances here, and the wide possibilities to be well informed for the athletes abroad, this page is dedicated especially to the people from Serbian Swimming, so the next presentation is arranged in Serbian only. However, we're opened for everyone. 

Olivera Mladenovic, President

Plivacka Biblioteka
Imajuci na umu sve teskoce da se do kvalitetnih knjiga, video materijala, prezentacija, magazina i dr. ipak jos uvek tesko dolazi, Plivaki Klub "Swim Star 2000" otvara svoju biblioteku za sve domace klubove, trenere, plivace, roditelje, studente Fakulteta za sport, Visih skola i Sportske akademije i dr. zainteresovane pojedince. U mogucnosti smo da vam ponudimo i samo kopije pojedinih poglavlja, sekvence za odredjene tehnike, informacije gde na Internetu mozete da pronadjete vise detalja ili direktno distributera, a u saradnji sa Australijskim ekspertom G-dinom Craig Townsend-om, i specificne savete u domenu "mental training"-a za svakog sportistu ponaosob.

Za sve informacije obratite nam se licno: Tel. 063 239-819 e-mail: rasula@beotel.yu

Dostupne su sledece knjige iz nase kolekcije (pojedine su pracene sa kompletnim video materijalom):


Total Immersion (knjiga i video traka)
Autor: Terry Laughlin, 1996., 286 stranica
Knjiga obuhvata detaljno tehnike i posebne progresivne vezbe o takozvanom "potpunom uronucu" shodno tzv. "fish-like" plivanju. Ona po poglavljima obuhvata, nacine planiranja,  rada, posebno detaljno elemente sagorevanja masti i realizaciju suvih treninga sa tegovima.
Swimming Dynamics
Autor: Cecil M. Colwin, 1999, 385 stranica
Knjiga koja promovira nacin rada koji se slavi vec 100 godina u svetu, kao uzivanje u plivanju. Pored standardnih poglavlja nacicete i ekskluzivne intervjue sa najvecim svetskim trenerskim imenima 20-tog veka u muskom plivanju, kao sto su Doc Counsilman, Forbes Carlile, Arthur Cusak, Sherm Chavoor, Peter Daland, Don Gambril, George Haines, Jim Montrella, Mark Schubert, Gus Stager, Don Talbot, Stan Tinkham  i Gennadi Touretski. 
Competitive Swimming - Techniques for Champions
Autor: Mark Shubert,  1996, 238 stranica
Najpoznatiji Americki plivacki strucnjak, iznosi do detalja sopstvena iskustva u prikazu svih elemenata od uvodjenja u trenazni proces do postizanja vrhunskih rezultata, za svaku od tehnika ponaosob, sa ilistracijama, c/b fotografijama, primerima za realizaciju pojedinih treninga, suvim i izokinetickim vezbama, strecingu i ishrani.
Swimming Even Faster
Autor: Ernie Maglisho, 1994., 755 stranica
Ovo je jedna od najboljih i najcelovitijih knjiga na svetu o plivackom sportu, sa neobicno mnogo i najsitnijih detalja i finesa, ukljucujuci i zensko plivanje, masterse, izradu sezonskih planova, posebno planiranje, pristup i realizaciju iskoriscenja energije u trenaznom procesu.
Swimming
Autori: D.L. Costill, E.W. Maglisho, A.B. Richardson, 1993., 214 stranica
Knjiga o biologiji plivanja, mehanici, fizici, sa izvanrednim poglavljima o medicinskom aspektu treninga, uticaja na pojedine delove organizma, nacinima zastite, biomehanickoj evoluciji, testovima a sve na konkretnim primerima napretka u tehnici (za svaku disciplinu ponaosob).
Fly Away Combo (video & knjiga)
Autor: Prof. Dr. Monika Schloder (Kinisiology, University of Calgary, Canada), 1995.
Knjiga o progresivnom i sekvencionom ucenju i usavrsavanju delfin stila od pocetnika do elitnih plivaca i instruktora/trenera/selektora. Detalji vezani za mehaniku ovog stila sa prikazom vezbi. Interesantno koriscenje iskustava iz baleta, gimnastike, atletike i dr. Na 94 stranice posebno su zastupljeni i delovi koji se bave mogucim efikasnim korekcijama u tehnici, analizama i ispunjenju zacrtanih ciljeva.
The Fit Swimmer
Autor: Marianne Brems, 1984, 115 stranica
G-dja Brems, nekadasnji trener Americkog olimpijskog tima, a sada plivacki trener Indiana Univerziteta (USA) u knjizi daje 120 prakticnih primera sadrzaja treninga, pre svega za podizanja efikasnosti, misicnog tonusa, feksibilnosti i kardiovaskularne izdrzljivosti plivaca.
Swimming Drills for Every Stroke
Autor: Ruben Guzman, 1998, 201 strana
Knjiga specijalno pripremljena da plivacima, takmicarima da osnovu za realizaciju kljucnih vezbi i postupka kod dovodjenja do najvise forme u sve cetiri plivacke discipline. Obradjena je 91 vezba sa ilistracijama ukljucujuci i tehnike rada nogu, podvodni, start, okret i finis. 
Sprinting - A Coach's Challenge
Autor: Samuel James Freas, 1995, 200 stranica
Knjiga o unikatnom nacinu razvoja brzine omogucuje trenerima da zabeleze sprinterove individualne mogucnosti do postizanja uspeha uz koriscenje fleksibilnosti, reakcionih vezbi, mokrih i suvih treninga, koriscenje tegova i planiranje i realizaciju 'tapera'.
Swim for Life
Autor: Barbara Callison, 1998., 140 stranica
"Kako i zasto", najcesca pitanja za pravilnu inkorporaciju svih tipova vezbi u plivackom sportu posebno u takmicarskom procesu, a da se ostvari zivotni sklad. Detaljan program tzv. dugovecnog fitnesa sa ilustracijama, fotografijama i primerima.
Strenght Training for Young Athletes
Autor: William J. Kraemer, 1993, 215 stranica
Knjiga obuhvata pored prikaza osnovnih vezbi i 100 bezbednih vezbi za 18 misicnih grupa u okviru 16 raznih sportskih disciplina ukljucujuci i plivanje. Namenjena je iskljucivo za decu u zivotnoj dobi od 7 - 18 godina starosti.
Sport Nutrition GuideBook
Autor: Nancy Clark, 1997, 456 stranica
Knjiga koja promovise pravilnu ishranu i to posebno u periodima pre takmicenja, ishranu za brzi oporavak organizma sportiste, cinjenice o kolicini tecnosti tzv. 'zednih sportista', dodatke u ishrani i cak detaljne savate o dnevim dijetama za kvalitetnu realizaciju trenaznog procesa.
Veliki broj casopisa (mesecnih izdanja) za period 1998-2000. god. i to:
THE WORLD OF SWIMMING (FINA official Magazine)
SWIMMING TECHNIQUE (The Manual for Coaches and Swimmers Everywhere)
SWIMMING AND JUNIOR SWIMMER WORLD
SWIM MAGAZINE (The official Magazine of U.S. Masters Swimming)
SWIM (The world's Foremost Authority on Adult Swimming)

Pronadjite i druge knjige iz plivackog sporta koje je i ON LINE moguce naruciti preko najvece svetske knjizare

Ili nas kontaktirajte za bilo kakvu dodatnu informaciju !!!

Najnoviji Italijanski i Evropski magazin NUOTARE MAGAZINE o plivackom sportu mozete poruciti i preko naseg kluba


Apsolutno sve o plivackom sportu nacicete na najvecem Internet plivackom sajtu SWIMINFO


Back to site main page
Back to Laste events... page
(c) Registered by Swim Star 2000 Swimming Club, Belgrade, since 1999
Arrganged & Designed by Swim Star 2000 Agency, Belgrade, February 2000